Pienterplus
Amsterdam, Alkmaar, Hoorn
Pluspraatgroep


Is de plusklas niet genoeg voor uw kind, of is het onderwijs op school al goed geregeld, maar is er wel behoefte aan contact met ontwikkelingsgelijken, dan is deelname aan de pluspraatgroep wellicht een idee.

De pluspraatgroep komt eenmaal in de twee weken bij elkaar en is bedoeld om (hoog)begaafde kinderen in contact met andere (hoog)begaafden te brengen en zo herkenning en erkenning te creeëren. Hierbij worden spelletjes met elkaar gedaan, toneelstukjes of andere creatieve ideeën uitgevoerd en verhalen en ervaringen met elkaar gedeeld. Wij leren de kinderen individueel kennen en bieden in deze uren sociale vaardigheidstraining, faalangsttraining en cognitief gedragstherapie naar behoefte! Zo wordt ieder kind persoonlijk gestimuleerd. Onze ervaring leert dat de pluspraatgroep bijzonder goed is voor het zelfvertrouwen en groei van de kinderen!

De kinderen ervaren de pluspraatgroep als een uur plezier, versterking en opluchting. Er zijn verder geen extra's, anders dan bij de plusklas krijgen de kinderen geen werk mee naar huis. De pluspraatgroep is niet verbonden aan school.

De pluspraatgroep is op woensdagmiddag en duurt anderhalf uur. De groep start al bij deelname van twee kinderen!