Pienterplus
Amsterdam, Alkmaar, Hoorn
RT en studiebegeleiding


Remedial teaching

Bij remedial teaching of bijles wordt hulp geboden aan kinderen of jongeren met leerachterstanden of leerstoornissen (dyslexie, dyscalculie, NLD). Leerproblemen kunnen soms een ingrijpend effect hebben op het kind of zelfs het hele gezin. Vaak vertonen kinderen met een leerstoornis secundaire gedragsproblemen, bijvoorbeeld depressiviteit, opstandig gedrag of angsten. Bij een foute aanpak wordt het kind 'schoolmoe' en wil het niet meer naar school. Wij bieden de hulp die de aanpak van de leerproblemen in goede banen stuurt. Een persoonlijke band opbouwen en het kind plezier in het leren terug te laten vinden staat bij ons voorop.

Aan de hand van een pedagogisch-didactisch onderzoek kan gekeken worden op welke onderdelen het kind achterstanden heeft. Dan gaan we aan de slag! Het kind krijgt individuele uitleg aangepast op zijn achterstanden en oefent daar ook thuis en/of op school mee. De achterstanden worden ingehaald en sommige kinderen leren zelfs tips en trucs die anderen in de klas nog niet weten. Als je daar geen zelfvertrouwen van krijgt!

Voordat de remedial teaching start overleggen we met de ouders hoe vaak het kind moet komen en hebben we, desgewenst, contact met school. We zijn altijd bereikbaar voor nieuws en  regelmatig hebben we overleg over hoe het met het kind gaat. En dit alles voor een redelijke prijs!

 Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.
Studiebegeleiding

Na een succesvolle tijd op de basisschool, lukt op het middelbaar onderwijs het leren opeens niet meer. Alle vakken bij elkaar.... is één grote onoverzichtelijke chaos. Dan kunnen achterstanden ontstaan, terwijl er eigenlijk meer specifiek naar de manier van leren gekeken moet worden.

 
Leerlingen hebben bijvoorbeeld behoefte aan:

- Hulp bij plannen

- Leren structureren

- Motivatieproblemen

- Concentratieproblemen

- Aanpak leerstrategieën.

Studiebegeleiding is een goede aanvulling op school, maar ook het opbouwen van zelfstandigheid en zelfvertrouwen staat voorop. De leerling wordt vanuit zijn persoonlijkheid benaderd. Dit is het voordeel van een individuele behandeling. In de meeste gevallen wordt studiebegeleiding in combinatie met faalangsttraining gegeven. Ook bij studiebegeleiding is betrokkenheid van ouders en wellicht leerkrachten/ mentoren belangrijk.

 
De frequentie en duur van studiebegeleiding kan in overleg bepaald worden aan de hand van de behoefte.


Wacht niet tot de achterstanden zijn opgelopen, bij de eerste signalen van leerproblemen kan studiebegeleiding al snel een uitkomst bieden. Voor meer informatie, neem gerust
contactmet ons op.